Parametre
Kusový príbor | Nôž |
---|---|
Povrchová úprava | Leštená |
Materiál | Chróm |
Dizajn | Tradičný , Oblý |
Popis
Nôž na ryby sa najčastejšie používa pri stolovaní a následnej konzumácii potravy ako pomocný nástroj hlavne pri konzumácii rýb. Skladá sa z rukoväte a „čepele“, ktorá má tvar lopatky a slúži na oddeľovanie kosti a delenie rýb. Môže byť vyrobený ako monoblok - jeden kus z materiálu pod označením 18/0, prípadne vyrobený z dvoch častí z materiálu 18/0 teda materiálu vhodného pre styk z potravinami. Celková dĺžka 209 mm.
Starostlivosť o príbor
Aby si príbory zachovali svoj pôvodný vzhľad, dodržiavajte nasledovné zásady aj v prípade ak používate umývačku riadu :
- po použití príbory opláchnite, aby ste z nich odstránili zvyšky jedla, aj keď ich plánujete umyť až neskôr,
- príbory vkladajte v umývačke riadu do určeného košíka ostrím noža smerom nahor, náberkou ostatných dielov tiež smerom nahor,
- príbor musí byť pri umývaní v umývačke riadu vždy vo zvislej polohe, aby zvyšky vody po opláchnutí dokázali stiecť,
- zvoľte kratší cyklus umývania, prípadne príbory po ukončení cyklu osušte ručne, zabránite tak hrdzavým škvrnkám, ktoré vznikajú zo zbytkov jedla alebo umývacieho prostriedku,
- keď príbory ostanú príliš dlho v horúcom a vlhkom prostredí umývačky riadu, môže taktiež dôjsť k ich korodovaniu.
Majte na pamäti, že predpokladom toho, aby príbor nekorodoval je to, že mu umožníte na povrchu vytvoriť tzv. „pasivačnú vrstvu“. Toto zabezpečíte dodržaním vyššie uvedených zásad a budete sa dlhodobo tešiť z pekného príboru.